Libelle

Libelle 24641_Header_nl

Op vrijdag de 13e, in 1934 verscheen Libelle voor het eerst. Een geïllustreerd weekblad voor de vrouw. Het tijdschrift was meteen een succes. Artikelen over het huishouden, (zelfmaak) mode, gezin en opvoeding, koken, de seizoenen én de feestdagen werden afgewisseld met een brievenrubriek, reportages, persoonlijke verhalen, feuilletons, puzzels, de bekende strip van Jan, Jans en de Kinderen en advertenties van bekende merken.

$_84 24085755 Unique-Sunglasses-Retro-Space-Age-6

De naam Libelle is trouwens afgeleid van het Latijnse ‘libellus’, dat boekje of geschrift betekent. Libelle staat bekend als tijdschrift dat flexibel met haar tijd mee gaat en ook waar mogelijk op de actualiteit inspeelt. Zo veranderde het in de Tweede Wereldoorlog de naam van een kookrubriek in ‘Wat schaft de pot’? En gaf ze de ‘Dolle Mina’s in de jaren ’70 ruimte in het tijdschrift om hun ideeën kenbaar te maken.

Libelle organiseert sinds 1997 ook de Libelle zomerweeek, een jaarlijks terugkerend event dat goed bezocht wordt door lezeressen.

Sinds 2001 is Sanoma Media de uitgever van het tijdschrift Libelle en is het nog steeds Nederlands’ best gelezen tijdschrift. http://www.libellebestellen.nl/Libelle-%7C-jaren-1934-heden

1388447 Breiboeken 048 Breiboeken 051